Smoker trochu jinak

17. 06 2014 | 05.56

Masa jsme ve Smokeru už udělali dost. Proto jsme se tentokrát rozhodli, že se budeme řídit nejen heslem Muurikka "spojujeme dobré jídlo s dobrými lidmi", ale i slibem výrobce, že Muurikka Smoker je multifunkční zařízení, které se nezalekne ničeho. Tak to se ještě uvidí - výzva první honzovy buchty a výzva druhá italská pizza

DSC09253DSC09254Honzovy buchty jsou kynuté buchty, pro dnešek plněné povidlím. Recept na kynuté těsto tady nebudu zmiňovat, každá hospodyňka ho jistě má. Na tác se buchet vešlo 18. Pro jistotu jsem pod ně dala pečící papír, aby se nepřilepily na alobal. Tentokrát Muurika Smoker využijeme spíše jako venkovní troubu a nebudeme přidávat štěpku.  Buchty jsou nachystány, tak se vrhnu na přípravu pizzy.

Na pizzu použiji zbylé kynuté těsto, do kterého přidám víc soli. Na pečící papír (šířka tácku Smokeru) dám těsto, které potřu kečupem a rozmačkaným česnekem. Máme rádi hodně zeleniny, takže s ní nešetřím a připravím pórek, červenou a bílou papriku a rajčata. Šunku nakrájím na nudličky a na hrubo nastrouhám sýr krolewski a přidám koření na pizzu. Vypadá to barevně, nemyslíte?

DSC09255DSC09256DSC09257DSC09261

Smoker je připraven, nejprve do něho dáme pizzu ... po 30 minutách bylo hotovo, nejen vypadá, ale i chutná dobře. Je jako z naší kuchyně. Rozhodli jsme se, že příště přidáme do Smokeru štěpku, třeba pizza natáhne kouřovou chuť, což by sýru a zelenině mohlo jenom prospět. V klídku jsme pizzu pojedli a zabředli do debaty. DSC09272DSC09275DSC09277

Na buchty jsme jaksi zapomněli ... a tak si kynuly a kynuly až pomalu utíkaly z tácu ... což byla chyba   Na jejich Smoker pečení se to projevilo. O co víc naskočily mimo troubu, o to míň ve Smokerovi, ale jinak chuť výborná. Příště mám na buchtách co zlepšovat. Trochu mě to mrzelo, ale chyba nebyla na straně Smokeru Přesto přikládám foto buchet: při vložení do Muurikka Smoker, po 30 minutách a za 55 minut.

DSC09263DSC09268DSC09269

Závěr: ANO udí/peče/griluje + ANO je multifunkční!