Vaření
21. 02 2008 | 21.10
Vaření stává se postupně mojí noční můrou, celá dopoledne trávím hloubáním o tom, co mám dobrého, zdravého a chutného uvařit mým mazánkům k obědu. Z přilehlých marketů vozím auto plné nejrůznějších surovin, ze kterých se snažím stvořit chutné jídlo, experimentuji, vymýšlím vlastní neotřelé recepty. Nejstarší a nejmladší potomek baští takřka všechno, problém je s Lindou. Frfňá strašlivě, máloco ji chutná a hodně potravin nemůže.
Lindě nechutná: zelenina, zejména mrkev, brokolice, špenát, celer, pórek, ředkev, papriky, rajčata
Lindě chutná: maso, hrášek, kukuřice, hranolky, vajíčka
Linda snese: květák, sekanou, brambory, rýži, rybu
Linda nesmí: lepek, mléko, soju
Vzniká tím rovnice s mnoha neznámými, neřešitelná křížovka obsahující příliš málo kombinací, než aby vznikla krmě pestrá, zdravá a neopakující se. Zbytek rodiny se veze na vlně Lindiných chutí a během oběda trpně snáší dcerunčino pubertální "blééé" a zelené obličeje. A pak že se ženy v domácnosti mají dobře.