Mléčná rýže

30. 04 2008 | 13.41

Tři varianty podle obtížnosti přípravy

Recept pro děti
Sáček rýže uvař dle návodu na krabici. Uvařenou rýži vysyp do kastrolku, přidej lžíci cukru, trochu mléka a krátce provař. Zakryj poklicí a nech 5 - 10 minut dojít. Mléko a cukr se vsákne do rýže a je hotovo. Dej rýži do misky, přidej máslíčko a granko. Dobrou chuť

Recept střední třídy
Thajskou jasmínovou rýži z vietnamského obchodu šestkrát propláchni vodou. Přidej dvojnásobné množství vody, než máš rýže, trošku přisol (tak dvě větší špetky), vař na mírném plameni. Když začne vonět, rýži vypni a nech dojít 10min pod poklicí. Přidej lžíci cukru, trochu mléka a krátce provař. Zakryj poklicí a nech 5 - 10 minut dojít. Mléko a cukr se vsákne do rýže a je hotovo. Dej rýži do misky, přidej máslíčko a granko. Dobrou chuť

Recept pro fajnšmekry
Sežeň si kulatozrnou vietnaskou rýži. Nevěř návodu na sáčku. Rýži šestkrát propláchni vodou, dej do kastrolku, přelij horkou vodou a máčej půl hodiny. Přidej jen velmi málo vody. Vař na mírném ohni velmi kráce, tak 5min, vypni a nech 10min dojít pod pokličkou. Přidej lžíci cukru, trochu mléka a krátce provař. Pokud se rýže rozvařila, vmíchej pouze mléko sušené či sunar. Zakryj poklicí a nech 5 - 10 minut dojít. Mléko a cukr se vsákne do rýže a je hotovo. Dej rýži do misky, přidej máslíčko a granko. Dobrou chuť

Aktualizace:
Fotka z dnešního oběda - vietnamská kulatozrná rýže v pohankovém mléce, navrch kompotované broskve

mléčná rýže