Dýňové gnocchi se šalvějí

30. 09 2016 | 12.14

Suroviny:

 

 - dýně Hokaidó

 

 - 200 g hladké mouky (žitné, špaldové)

 

 - 100 g čedaru (můžete použít jaký vám chutná)

 

 - 1 vejce

 

 - sůl, pepř, šalvěj

 

 - 70 g másla (žádný margarín)

 

 - 4 stroužky česneku

 

  

 

Postup:

 

 1. Dýni omyjeme vodou (já osobně používám vitvit - nastříkat a omýt) a vydlabeme semínka

 

 2. Nakrajíme na kousky (i se slupkou), poklademe na plech a pečeme v troubě do měkka. Cca 20 min.

 

 3. Upečenou dýni rozmixujeme na kaši a přidáme (ne všechen) sýr. Poté přisypeme mouku, osolíme, opepříme a přidáme vejce.  Zapracujeme těsto.

 

 4. Válíme z těsta kuličky a trošičku rozplácneme na tvar noku. 

 

 5. Vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.

 

 6. česnek a šalvěj na kapce oleje a lžíci másla lehce osmahneme.

 

 7. Uvařené noky pokapeme směsí z  česneku a šalvěje a posypeme zbytkem nastrouhaného sýru.