Dýňová omáčka

30. 09 2016 | 12.13

Suroviny:

 

  - špagetová dýně

 

  - kavkavzké koření (adžika)

 

  - muškátový oříšek

 

  - 1 cibule, 2 stroužky česneku

 

  - sůl, pepř, čerstvé bylinky

 

  - smetana

 

   

 

Postup:

 

  1. Dýni rozkrájíme na čtvrtky, posypeme adžikou, muškátovým oříškem a opečeme do měkka. Cca 30 - 40 min.

 

  2. Po vyndání ji zbavíme semínek a slupky a nakrájíme na menší kostičky.

 

  3. Na pánvičce na másle osmahneme cibulku, česnek a přidáme kousky dýně.

 

  4. Promícháme, restujeme a podlijeme několika lžícemi vodou.

 

  5. Jakmile se voda odpaří, rozmixujeme do hladka.

 

  6. Osolíme, opepříme, přidáme oblíbené bylinky.

 

  7. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme.

 

   

- může se podávat s rýží či těstovinami

 

- omáčku nezahušťujeme

 

- z celé dýně může být 5-6 porcí