Novinky se objevují v každém odvětví našeho života. A není tomu jinak ani ve stravě. Absolutní novinkou, která si ihned získala obrovskou oblibu a mnoho příznivců, je zelená strava nebo zelené potraviny. O co se vlastně jedná a co stojí za takovou masovou oblibou?
Co je zelené, to je zdravé
Obliba zelených potravin k nám přišla ze západních zemí, konkrétně z Anglie, ale i Ameriky. Nejedná se jen o konzumaci některých potravin, ale mnozí lidé na tom založili svůj životní styl. Konzumace zelených potravin se stala jejich prioritou a snaží se tento trend šířit dále.
Konkrétně v praxi můžeme tento nový objev vidět v oblibě konzumace všeho zeleného. Ano, co je zelené, to je zdravé. V této nadsázce je opravdu pravdivý základ. Mezi nejzdravější potraviny vůbec totiž patří klíčky, lístky, malé rostlinky nebo rostliny tvořené velkými listy. Může se jednat o klíčky obilí jako je mladý ječmen ale i kterýchkoliv jiných rostlin. Poté jsou to různé zelené řasy, lístky čajovníku a kávovníku nebo zelenina. Špenát, zelí a hlávkový salát tvoří pevný základ.
Zelená je barva života
Příznivcům tohoto životního stylu nebo jen konzumentům, kteří se zajímají o své zdraví, dávají za pravdu lékaři. Příroda se totiž snaží vložit to nejlepší do klíčků, malých listů nebo zelených rostlin. Jsou to doslova živé potraviny plné vitaminů, vlákniny a důležitých minerálních látek. Mnohé vědecké výzkumy ukazují pozitivní vliv konzumace zelených rostlin. V zemích, kde se například řasa chlorella konzumuje tradičně, je značně vyšší průměrný věk úmrtí, než v zemích, kde je založeno stravování na mase nebo mouce.
Kde se takové potraviny pořizují?
Tyto přírodní produkty nejčastěji koupíme ve specializovaných prodejnách. Jsou to různé prodejny se zdravou výživou, ale můžeme se s produkty tohoto typu setkat i v lékárnách. Samozřejmě, že nejlepší cestou nákupu je internet. Zde nalezneme maximum informací i rad.
Zelené potraviny tak sdružují stále více lidí. Jsou to lidi, kterým záleží na zdraví sebe a svých blízkých, ale i na stavu přírody a možnosti využívání přírodních zdrojů. Zelené potraviny si totiž lze částečně připravovat a pěstovat doma.