Zdravím při středě. Novinky a tak písnu v jiném článku, bo toho je hodně
, počínaje mou angínou, přes hubnutí, spálu dcery, deštivým počasím, no prostě moc..
Takže dnes recept, nejen pro hubnoucí:-) Je to trochen pozměněno, tak jak sem se to naučila v restauraci kde sem dělala, myslím, že tam tu mrkev dávali, aby ušetřili na mase
, ale mi to tak vyhovuje, protože ve finále ta mrkev chutná fakt jak maso a máte to dietnější..
Boloňská omáčka:
Suroviny:
-mleté maso (já davám telecí, nebo míchám hovězí a vepřové, hlavně ať není moc tučné) asi 500gr
-mrkev, cibule dokupy asi 500gr, česnek

Mrkev a cibuli buď pomeleme mlýnkem nebo najemno nasekáme mixerem a orestujem na kapce olivového oleje. Panenského

Přidáme mleté maso

a taky orestujem

další ingredience: červené víno (tak deci, zbytek vypijem), 3 lahve - rajský protlak, rajský koncetrát, bazalka, oregáno, knorr kostka, muškátový oříšek a bobkový list. Jo a sůl a pepř.
Vše to tam prdnem dle chuti:-)
Nejprv teda koncetrát a promícháme..

a pak zalijem protlakem a přidáme zbytek koření.
Já to vařím asi hodinku, záleží, jak si vzpomenu
Rodince to dávám na těstoviny a sobě např. do cukin.
Cukiny vydlabu, naplním a posypu parmezánem:

Zapeču asi na 200C tak 15 - 20 min až zhnědnou..

Sníme, jak jinak, než se zeleninou:-)
A pak si teď fičim na rajčatech:

Na kapce oleje orestujem s olivama, česnekem oreganem a ke konci přidáme čerstvou bazalku:

a 4 hranolky, ať splníme i sacharidovou normu
A zbytek si dám zmrazit do krabiček:-)
Tak pěkný den a doboru chuť