Dýňové lívance

18. 10 2016 | 18.52

Protože podzim už je v plném proudu, připravila jsem si pro Vás tenhle jednoduchý recept. 

Budeme potřebovat:

  • 250g polohrubé mouky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžičku skořice
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • půl lžičky soli
  • 245g dýňového pyré
  • 360ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 30ml oleje
  • javorový sirup nebo šlehačku na ozdobení
  • mísu

Postup:

Nejprve ve středně velké míse smícháme polohrubou mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, mletý zázvor a sůl. Potom ve větší míse metlou promícháme podmáslí, dýňové pyré, olej a vejce. Suché přísady pak opatrně přidáme do mokrých a dobře promícháme. Nakonec lívance usmažíme dozlatova na malém množství oleje. Podáváme s javorovým sirupem, případně i kopečkem šlehačky.

Dobrou chuť!

Lívance