Broskvová bublanina aneb Poslední zbytky léta.

19. 09 2011 | 18.28

Bublanina s hrnkem 

Broskvová bublanina je lehký a osvěžující zákusek nejen v horkých letních dnech, hodí se třeba i k šálku čaje v těchhle pochmurných a pršavých:) A protože dneska je pochmurný a pršavý den jako vyšitý, rozhodla jsem se, že si ho zlepším touhle dobrotou.

Na bublaninu budete potřebovat:

 

24 dkg polohrubé mouky
10 dkg másla (případně tuku)
3 vejce
15 dkg práškového cukru
3/4 prášku do pečiva
1/8 litru mléka
na kousky nakrájené broskve (případně jiné ovoce) podle chuti

 

 

Přísady

Postup přípravy:
 
Nejprve si oddělíme zvlášť žloutky a bílky, ze kterých si ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse pak důkladně utřeme cukr s rozměklým máslem, potom přidáme vejce a mouku, ve které už máme rozmíchaný prášek do pečiva. Následně zalijeme mlékem a na závěr ještě přidáme sníh. Všechnu hmotu důkladně promícháme a rozšleháme do hladka. Těsto pak rovnoměrně uhladíme do vymazaného pekáče a po celé jeho ploše do něj "vmačkáme" kousky broskví. Pak už stačí jen vložit do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200°C přibližně půl hodiny.
 
 
Bublanina na pekáči
 
 
Bublanina zblízka
 
Dobrou chuť!