Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou

6. 01 2014 | 03.32

Zdravím,

Tak jsem tak přemýšlela, co bych si dala večer dobrého a protože se nerada přejídám na večer tučnými a teplými jídly, rozhodla jsem se pro tvarohovou pomazánku s ředkvičkami a pažitkou.
Ne, že by nebyl tvaroh tučný, ale já měla ve skutečnosti na mysli klasickou teplou večeři v podobě omáček, pečeného masa atd.
Jsem člověk, který lépe tráví k večeru spíše čerstvé ovoce anebo saláty. Teplé snáším pouze obědy.
Pro ty, kteří se mají podobně anebo mají chuť na zdravou a vydatnou snídani, je tato pomazánka naprosto ideální.
Dobrou chuť!

redkvickovaSuroviny

500 g plnotučného tvarohu
10 větších očištěných a omytých ředkviček
1 větší trs omyté pažitky
3 středně velké očištěné a omyté jarní cibulky
2 špetky mořské soli
1 špetka čerstvě namletého černého pepře
4 velké lžíce smetany nad 30%

Postup

1) Tvaroh dáme do mísy a přilijeme smetanu.
2) Přidáme sůl a pepř. Vše důkladně promícháme vařečkou. 3) Následně nakrájíme zeleninu na drobné kostičky, ty přisypeme do mísy a promícháme s ochuceným tvarohem.

Typ: Podáváme s bílým pečivem.