Zdravím,
Kdo by neznal řecké báječné Tzaziki, které se výborně hodí v létě k masu, či jen tak k opečené bagetce.
Po dlouhé době jsme si i my doma dopřáli tuto pochoutku a zde je na ní recept.
Dobrou chuť!
Suroviny
250 g řeckého bílého jogurtu
3 stroužky česneku
2 velké lžíce nasekané umyté čerstvé máty
2 velké lžíce nasekaného umytého čerstvého kopru
2 špetky drcené mořské soli
1 špetka čerstvě drceného pepře
1 velká okurka
Postup
1) Kus kus uvaříme podle návodu. Nasypeme ho do velké mísy a zalijeme ho patřičným množství vody. Mísu přikryjeme talířem, aby kus kus lépe nabobtnal.
2) Mezi tím nakrájíme na drobno bazalku.
3) Pórek nakrájíme na kolečka.
4) Rajčátka přepůlíme na půlky.
5) Černé i zelené olivy nakrájíme na širší kolečka.
6) Goudu, balkánský sýr i mozzarelu nakrájíme na kostičky.
7) Sundáme z mísy talíř a ochutíme kus kus olivovým olejem, pepřem a solí.
8) Nakonec přidáme kukuřici, rukolu, bazalku a všechnu ostatní pokrájenou zeleninu včetně sýrů.
9) Obsah mísy důkladně promícháme.
Zdroj: http://juno.pise.cz/
Typ: Salát se výborně hodí k opečenému bílému pečivu a jako příloha k masu.