Pesto šupito presto

27. 05 2015 | 12.00

Pesto šupito presto z medvědího česneku 

Ingredience na 3 skleničky

  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • 3 větší svazky čerstvého medvědího česneku
  • 3 kávové lžičky pomerančové šťávy
  • 100g parmezánu
  • 3 kávové lžičky lněného semínka
  • panenský olivový olej

Pesto

Postup

Slunečničová semínka mírné pokrájíme a rovnoměrně rozdělíme do sklenic jako je to na obrázku 1. Z natrhaného medvědího česneku odtraníme stonky a nečistoty, ozmixujeme a opět rozdělíme do sklenic. Pokrájený parmezán rozmixujeme, nebo pokrájíme (dle chuti). Vše rozdělíme do sklenic a zakápneme pomerančovou šťávou. Přidáme lněné semínko a nakonec vše zalijeme olivovým olejem asi do 3/4 směsi, aby směs nebyla úplně potopená. Vše důkladně zamícháme a skladujeme v lednici. Záměrně jsem nepřidávala sůl, protože parmezán je už tak dost výrazný, ale k lepší konzervaci můžete špetku přidat. Já vím, že to do dvou týdnů spotřebuji, tak to není potřeba. 

S tímto pestem připravíte těstoviny za 15 minut. Dle návodu uvaříme těstoviny. Nepřidáváme olej ani neproplachujeme! A do hotových těstovin rozmícháme 2-3 lžíce tohoto pesta a předem osmažený salám, nebo jakékoli jiné maso. Dobrou chuť !

Pesto pasta