Sexy prácička

6. 02 2012 | 10.32

 Co to držím v rukou?

 
 
Ač zima nepatří mezi má oblíbená období, přecejen má i své pozitivní stránky. Třeba takovou výrobu domácích klobásek. A protože jsme u toho byli s manželem sami dva, tak to mezi námi pěkně eroticky jiskřilo. Ono je to totiž docela sexy prácička.
 
 
Na správné klobásky potřebujete 1/3 masa pomlít najemno a 2/3 nakrájet na kostičky. A k tomu mísu česneku. Pokud máte známého řezníka nebo kuchaře, tak vám nejen pomele maso a česnek, ale vyrobí mlýnkem i ty kostičky. Následně se všechno smíchá se solí a dalším kořením. Na míchání jsou nejlepší ruce a dětská vanička. Umíchat rukama 15 kg masa je docela fuška. Ale manželovi se to moc líbilo - prý nevěděl na co se má koukat dřív, jestli na to maso, nebo na moje prsa, která se nad ním pěkně natřásala.
 
Dobré je nechat tu hmotu do druhého dne v chladnu uležet. A protože se to do lednice nevejde, tak je dobře, že je taková zima a můžeme to nechat v předsíni, kde netopíme. Další den plníme masovou hmotu do střev. A protože je to práce na docela dlouho, tak jsem si kousek uloupila, nacpala do pekárny a upekla "Klobásovou sekanou".
 
 
K plnění do střev se používá masový mlýnek se speciálním nástavcem, kterému snad ani řezníci neřeknou jinak než šulin. Šulin trošku namázneme sádlem, aby lépe klouzal a navlékneme střívko. To se dělá téměř stejně jako když nasazujeme kondom na skutečný š. Akorát v tomto případě má ten kondom několik metrů. Takže po chvíli vám ten pohyb rukou začne připomínat jinou, velmi podobnou činnost...
 
 
Když se konečně dostanete na konec střívka můžete začít plnit. K tomu potřebujete někoho, kdo bude točit mlýnkem. Syrové klobásky, které vám vznikají přímo v rukou, opět evokují lehce erotické myšlenky na podobně tvarovaný kousíček masa, který se také pod našima rukama zázračně zvětšuje...
 
 
Hotové klobásky necháme opět do druhého dne v chladnu odležet. Ne, že by to bylo nějak nutné pro zlepšení chuti. Spíš je to kvůli tomu, že nám se nechce udit až hluboko do noci.
 
 
Ráno potom roztopíme udírnu a klobásky v ní hezky rozvěsíme. Za takových 7-8 hodin jsou hotové a můžeme si na nich ještě teplých, hned pochutnat.
 
 
Ostatní necháme rozložené vychladnout.