Marmeládka jahůdková a melounová

27. 08 2013 | 15.00

Konečně jsem se naučila dělat marmeládu. Plním tím jen polovinu úkolu takže se ještě musím naučit zavařovat.
Poprvé jsem dělala marmeládu s babičkou, když jsem se tam v půlce vaření nachomítla a nevěřila tomu, že udělat vlastní marmeládu je tam moc jednoduché. Marmeláda byla během 20 minut hotová. Odjakživa jsem si myslela, že marmeláda se zavařuje jako ovoce, to bylo ale překvapení, když jsem zjistila, že stačí pouze otočit sklenici (já vím jsem trubka - děláme marmeládu každý rok a já zjistím až teď jak se dělá).
Pár dní na to jsem dělala marmeládu sama. I když u nás skoro žádný jahody nebyly, strejda měl uplně obsypané jahodníky, takže jsem měla jahody od něj. Jahodová marmeláda je skvělá a celkem rychle mizí (aby vůbec zbylo na zimu) a proto jsem se rozhodla udělat ještě jednu marmeládu na to melounovou. Dělala jsem se s tím celý večer, protože dlouho trvalo to vypeckovat a nakrájet a nakonec marmeláda vůbec neztuhla, takže teď tu mám čtyři sklenice melounové šťávičky, jsem pro příště poučena a nebudu dělat marmeládu z vodnatého ovoce.