Roláda s jahodami

18. 06 2010 | 19.53

Léto už klepe na dveře a osvěžující roláda s čerstvými jahodami určitě přijde vhod...

Potřeby : 5 vajec, 120 g cukru krupice, 25g kakaa, 2 smetany ke šlehání, 250g jahod, 1 vanilkový cukr

Postup :

  1. Vejce s cukrem šleháme šlehačem, dokud se objem neztrojnásobí.
  2. Pomalu přidáváme kakao (proséváme cedníkem) a pomalu promícháme.
  3. Směs nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 15 minut.
  4. Po vytažení z trouby necháme zchladnout a srolujeme (i s pečicím papírem) do tvaru rolády.
  5. Smetany ušleháme, přidáme nakrájené jahody a vanilkový cukr.
  6. Rozmotáme roládu, odstraníme papír, pokryjeme šlehačkou s jahodami, opět smotáme a necháme v lednici vychladit.

Výsledek :

roláda

autor : Klára Benešová

foto : Jitka Benešová