Rybízový koláč

9. 07 2010 | 10.11

Úplně jednoduchý, rychlý a hlavně výbornýkoláč ...

Potřeby : 4 vejce, 6 Pl oleje, 6 Pl polohrubé mouky, 6 Pl cukru, 1/4 prášku do pečiva, posýpátko (drobenka-cukr, mouka, máslo), černý a červený rybíz

Postup :

  1. V míse rozšleháme vejce, olej a cukr.
  2. Přidáme mouku a kypřící prášek a pořádně zamícháme.
  3. Směs vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech.
  4. Posypeme vrstvou ovoce.
  5. Nakonec posypeme posýpátkem a dáme péct do mírně předehřáté trouby.
  6. Pečeme "do růžova" (cca. 20min.)

! tip ! před podáváním můžeme zlehka pocukrovat

Výsledek :

koláč

autor :Jitka Benešová

foto : Jitka Benešová