Hřiby na smetaně se sýrem a s indiánskou rýží

17. 08 2010 | 20.40

Delikatesa z lesa :-)

Potřeby : 500g hřibů, 1dl zakysané smetany, 50g strouhaného sýra, 2 lžičky polohrubé mouky, máslo, sůl, 1lžíce sekaného kopru, 2 sáčky indiánské rýže, 1 mražená zelenina- lahůdková směs

Postup :

  1. Očištěné hřiby osmahneme na másle a necháme cca. 10 minut podusit.
  2. Podušené osolíme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou.
  3. Směs dáme do zapékací misky vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme.
  4. Hotové posypáme sekaným koprem.
  5. Podáváme s indiánskou rýží (podle návodu na krabici) a s vařenou zeleninou(v hrnci rozehřejeme olej, přidáme mraženou zeleninu, zalijeme trocou horké vody, přidáme sůl a vaříme)

Výsledek :

hřiby na smetaně

autor : Alena Benešová

foto : Jitka Benešová