Vegetariánský guláš

18. 02 2009 | 17.41

Uvařte si guláš bez masa...

Potřeby (6 porcí) : 15 brambor, 1 cibule, 1 marinované tofu (nebo klaso), sůl, sladká paprika, majoránka, olej

Postup :

  1. Brambory oškrabeme a nakrájíme na kostky. 
  2. Dáme vařit vodu (asi 1l nebo 1,5l), cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
  3. Do velkého hrnce dáme rozehřát olej. Na rozehřátý olej nasypeme nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku, nakrájené brambory a zalijeme horkou vodou. Osolíme. Hrnec zakryjeme poklicí a guláš vaříme 15-20 minut.
  4. Jakmile jsou brambory měkké (uvařené), vypneme vařič.
  5. Do guláše přidáme majoránku a brambory mírně rozmačkáme.
  6. Tofu vybalíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do guláše.
  7. ...A hotovo !

! DOBROU CHUŤ !

!tip! guláš po dovaření nezakrývejte poklicí, guláš by zřídl

!tip! guláš bude dobrý (možná ještě lepší) i další den (uleželý)

!tip! tofu koupíte v prodejnách zdravé výživy, ale i v nekterých hypermarketech

 

potřeby na guláš

Výsledek :

guláš

text : Jitka Benešová

foto : Jitka Benešová