Jablečný štrůdl z listového těsta

25. 02 2009 | 21.54

Potřeby (na 2 štrůdly) : balené listové těsto, 4 jablka, skořice, cukr krystal, strouhanka, (rozinky, ořechy,)

Postup :

  1. Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme (těsto by mělo být po rozválení co nejtenčí).
  2. Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva).Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
  3. Posypeme skořicí a cukrem.
  4. Těsto zavineme a tím vytvoříme štrůdl. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C)

! TIP ! Výborný je také štrůdl, který po rozkrájení zalijete vanilkovým pudingem.

 

Výsledek :

štrůdly

šttrůdl

text : Jitka Benešová

foto : Jitka Benešová