Domácí ovocná zmrzlina

17. 07 2009 | 14.13

Osvěžte se v horkých letních dnech výbornou domácí zmrzlinou...

Potřeby :ovoce (maliny, černý rybíz, červený rybíz, borůvky,...), zmrzlinové kornoutky, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, mixér

Postup:

  1. Ovoce rozmixujeme a podle chuti osladíme. Ušleháme šlehačku a promícháme ji s rozmixovaným ovocem.
  2. Rozpustíme čokoládu na vaření. Zmrzlinové kornouty umístíme tak, aby se nám dobře plnily (např. do držáku na vejce, který bývá v lednici). Do každého kornoutku dáme trochu roztopené čokolády na dno a poté naplníme kornouty připravenou ovocnou směsí.
  3. Nakonec zmrzlinu dozdobíme trochou čokolády ovocem a necháme ji ztuhnout v mrazáku.

! DOBROU CHUŤ !

 

! tip ! Můžete vyzkoušet také stejný recept bez použití šlehačky

Výsledek :

zmrz

zmrz

 

zmrzlina

Autor :  Alena Benešová

foto : Jitka Benešová