Dunajské vlny..

7. 05 2010 | 13.37

 

  • 1ks (balení) Hera
  • 4 ks vejce
  • 15 dkg cukr moučka
  • 15 dkg mouka polohrubá
  • 15 dkg mouka hladká
  • 1 ks (balení) prášek do pečiva
  • 1 dl mléko
  • 1 dkg pudink
  • 500 ml mléko
  • 250 g Rama Classic
  • 5 polévková lžíce moučkový cukr
  • 1 dkg čokoláda
  • 1 dkg zakysaná smetana
  • 3 dkg kakao
  • 1 dkg broskve
 

 Postup  

Heru,cukr a žloutky utřeme a přidáme hladkou a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Potom vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny přidáme kakao. Plech vymažeme a vysypeme a nejdříve dáme světlé těsto na to dáme tmaté těsto a položíme na něj pokrájené broskve. Pečeme asi 20 minut.
Potom si uvaříme z 0,5l mléka pudink a necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme Ramu Classic s 5 lžícemi cukru. Krém natřeme na vychladlou buchtu a polijeme rozehřátou čokoládou smíchanou se zakysanou smetanou. Dáme vychladit do ledničky a poté servírujeme. Dobrou chuť!