|
na potření
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady (mouku, droždí, mléko vejce a kysanou smetanu), vypracujeme hladké těsto a dáme do mikroténového sáčku do lednice, kde těsto vydrží i několik dní. Můžeme z něj stále odebírat podle potřeby. Z těsta tvoříme placky asi o velikosti dlaně a v rozpáleném oleji usmažíme. Langoše z kysané smetany potřeme česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Těsto ještě trošičku přibude kynutím, takže pro čtyřčlennou rodinu stačí těsto z poloviční dávky. |
|
| česnek | 1 palička |
| sladký kečup | 1 láhev |
podle potřeby:
|
|
| olej na smažení | |
| eidam | 20 dkg |
těsto:
|
|
| kysaná smetana | 200 ml |
| mléko | 4,5 dl |
| hladká mouka | 1 kg |
| vejce | 1 ks |
| droždí | 5 dkg |