LANGOŠE

2. 10 2009 | 06.58

 

na potření

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady (mouku, droždí, mléko vejce a kysanou smetanu), vypracujeme hladké těsto a dáme do mikroténového sáčku do lednice, kde těsto vydrží i několik dní. Můžeme z něj stále odebírat podle potřeby.

Z těsta tvoříme placky asi o velikosti dlaně a v rozpáleném oleji usmažíme.

Langoše z kysané smetany potřeme česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Těsto ještě trošičku přibude kynutím, takže pro čtyřčlennou rodinu stačí těsto z poloviční dávky.

česnek 1 palička
sladký kečup 1 láhev

podle potřeby:
olej na smažení  
eidam 20 dkg

těsto:
kysaná smetana 200 ml
mléko 4,5 dl
hladká mouka 1 kg
vejce 1 ks
droždí 5 dkg