Losos ve smetanové omáčce s medem

12. 07 2011 | 14.21

POTŘEBY:

- losos
-
koření na ryby
- nejlepší smetanu 250 ml.
- máslo
- lžička medu
- dvě lžičky plnotučné hořčice
- sojová omáčka
- sůl,pepř,kari
- citron
- menší cibulka

PŘÍPRAVA:

Omytého lososa pokapeme citronem a osolíme a posypeme kořením na ryby. Nakrájíme si cibulku na drobno a osmažíme na másle, když bude do zlatova opečená, zalijeme smetanou, přidáme lžičku medu, dvě lžičky hořčice, lžičku sojové omáčky a mícháme dokud se omáčka nezhoustne. Nakonec vykapeme do toho půlku citronu a kari koření. Zatím si na pánvi osmažíme lososa, pěkně propečeme. Když je omáčka hotová, jen ji přecedíme a podáváme s opečenými nebo Americkými brambory.

Losos ve smetanové omáčce s me