Banány nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. Kolečko banánu vložíme mezi dva piškoty, připravené banánové jednohubky napíchneme na párátko a poléváme čokoládou nebo máčíme v rozpuštěné čokoládě. Čokoládovou polevu připravíme tak, že do vodní lázně nalámeme čokoládu a společně s tukem necháme rozpustit.
Do mixéru dáme jahody, kondenzované mléko, cukr a vše rozmixujeme. Do skleniček rozdrobíme sušenky, přidáme borůvky, zalijeme smetanou a sirupem a nakonec přidáme namixovanou jahodovou zmrzlinu. Zdobíme šlehačkou, sirupem, kousky sušenky a lístkem máty.
V míse smícháme jogurty, mouku, cukr, vejce a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na tukem vymazaný plech a posypeme ovocem. Pečeme do růžova při 220 °C - cca 20 minut. Vychladlý koláč můžeme posypat vanilkovým cukrem.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme krémový sýr, rum a nakonec vše lehce promícháme s ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočené v kávě prokládáme krémem tak, aby krém byl poslední vrstvou. Povrch posypeme kakaem. V chladničce necháme odležet několik hodin či do druhého dne.
Med rozvaříme a vychladíme, z bílků ušleháme tuhý sníh a med do něj vmícháme. Žloutky s cukrem vyšleháme, vlijeme do medové směsi, přidáme mouku, jemně nastrouhané mandle a lžičku perníkového koření. Těsto nalijeme do vysypané formy a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Po vychladnutí rozpustíme citrónovou polevu, přibarvíme dorůžova a nalijeme na dort. Dozdobíme čokoládovými lístečky a cukrářskými kuličkami.
V předehřáté troubě opražíme na suchém plechu mouku deset minut. Po vychladnutí ji smícháme s oříšky a kůrou na suchou směs. Přimícháme máslo a keksy a vše důkladně promícháme. Do lehce vymaštěné formy dáme vrstvu z nektarinek zalitou polovinou směsi, na ni rozložíme zbylé nektarinky, zalijeme šťávou a posypeme zbytkem směsi. Pečeme v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Studený dezert vyklopíme a před podáváním pouze prohřejeme. Podáváme s bílým jogurtem.
Zakysanou smetanu smícháme s lučinou a krystalovým a vanilkovým cukrem. Vzniklý smetanový krém rozdělíme stejnoměrně do tří misek a do jedné přimícháme lžíci kakaa. Nachystáme si větší mísu, do které budeme moučník připravovat, na dno mísy naskládáme piškoty, které stejnoměrně zalijeme trochou šťávy z broskvového kompotu a poklademe je vrstvou pokrájených broskví.
Jako další vrstvu naneseme bílý smetanový krém a pokračujeme opět vrstvou piškotů. Na piškoty klademe pokrájené jahody a na jahody rozetřeme smetanový krém s kakaem. Opět pokračujeme pokládáním piškotů, broskví a bílého smetanového krému. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Necháme uležet v lednici, aby se chutě vzájemně prolnuly.