18. 08 2012 | 18.30
Balíček dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér
Krém: 2 lžíce želatiny, 150 ml mléka, 3 kelímky (450 g) bílého jogurtu, 3-4 lžíce pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g jahod
Rosol: 1 litr ovocné šťávy, 1 l vody, 1 balíček jahodového pudingu
Na ozdobení: ušlehaná smetana, jahody
Připravíme si rozevírací dortovou formu a její dno i stěny vyložíme dětskými piškoty. Pokapeme je ovocnou šťávou nebo likérem.
Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt a cukr smícháme a našleháme. Jahody důkladně omyjeme, očistíme, rozpůlíme a vložíme do mixéru. Rozmixujeme je na pyré. To vmícháme k jogurtu a opět prošleháme tak, aby vznikl hladký krém. Želatinu rozpustíme a pomalu ji přiléváme do krému.
Polovinu jahodového krému rozetřeme na piškoty. Na něj poskládáme další vrstvu piškotů a zakryjeme zbývajícím krémem. Pudingový prášek rozmícháme ve vodě, přidáme ovocnou šťávu, přivedeme k varu a připravíme si rosol.
Jahody na ozdobení opláchneme, očistíme a rozpůlíme. Část si odložíme stranou. Ozdobně je rozložíme na povrch krému a zalijeme připraveným rosolem.
Dort dáme na několik hodin do ledničky ztuhnout a rozležet. Poté odstraníme okraj formy. Před podáváním dort ozdobíme dotuha ušlehanou smetanou a zbylými jahodami.