Kuřecí prsa s rozmarýnou

19. 08 2012 | 16.37

Tento recept jsem v podstatě vymyslela včera večer a myslím, že se docela povedl (dneska jsme ho měly s maminkou k obědu). 

Potřebujeme 1 balíček kuřecích prsou, asi 15 cm dlouhou snítku čerstvé rozmarýny, nakrájenou najemno nebo podle uvážení sušenou, 3/4 kelímku zakysané smetany, nejlépe značky Yoplait, podle chuti sůl a pepř a cca 2 polévkové lžíce sójové omáčky.

Ze všech ingrediencí smícháme pastu, v níž obalíme naporcované kuřecí maso, přikryjeme a necháme 12 hodin uležet v ledničce. Poté zprudka osmahneme z obou stran na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo a přidáme trochu hladké mouky na zahuštění. K masu vylijeme zbytek směsi a pod pokličkou necháme dusit doměkka. Je možné podlít ještě troškou vody, aby se vytvořila šťáva na polití masa. Přílohu si zvolíme každý podle chuti; my jsme si udělaly americké brambory.

DOBROU CHUŤ!