Kuře běží na zelí

4. 05 2016 | 16.05
Kuře
naporcované nebo čtyři kuřecí stehna či čtvrtky
1 ks
Máslo  
Sůl  
Koření na kuře  
Kysané zelí
- okapané, NEPROPLACHOVAT!
500 g
Cukr krupice
dle chuti, 1 -
2 lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule
velká (nebo dvě malé)
1 ks
Slanina
: moravská, váhalova... nebo uzené maso, klobása dle chuti...
300 g

njknNaporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 35 minut. Pak kuřecí díly (stehna) vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme zelí, osladíme dle vlastní chuti a promícháme. Podlijeme troškou vody, kuře opět naskládáme do pekáče na zelí a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem.

Podáváme s bramborem, houskovým nebo bramborovým knedlíkem, gnocchi.

Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme do zelí vmíchat trochu tučné smetany nebo zakysané smetany.

 

Tak když takhle člověk neví co má vařit a tak zabrouzdá po netu a něco najde a pakzjistí že je to boba