(Až) moc zdravé palačinky

28. 03 2015 | 17.36

DSC07882Opět jeden z týdenních úkolů :). Dnes jsem se pustila do jednoduchých palačinek (ano, stále nemám odvahu na polévky nebo omáčky), které jsou poněkud atypické. Jsou totiž na slano a ještě ke všemu dostanete do těla přímo zdravou bombu.

Budete potřebovat (6 porcí)

Na palačinkové těsto

  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • olej
  • sůl

Na náplň

  • 1 červená paprika
  • rajčata (dle chuti)
  • 100 g ředkvičkových (či jiných) klíčků
  • hrst rukoly
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 200 g eidamu (nejlepší jsou plátky)
     

Vyšlehejte vajíčka s mlékem a přidejte špetku soli. Postupně vmíchejte mouku (nejlépe prosátou) a 100 ml vody. Těsto nechte cca 10-15 minut odpočinout, poté se dejte do smažení palačinek. Měli byste jich mít v závěru alespoň šest, já jich měla dokonce osm.

Papriku a rajčata nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s tvarohem, aby vznikla jakási "pomazánka". Můžete dle chuti přisolit. Vychladlé palačinky potřete touto pomazánkou, přidejte plátek eidamu, rukolu a klíčky a palačinku zarolujte a příčně překrojte.

A hotovo :). Je třeba říct, že tyhle palačinky se asi za tepla jíst nedají a rovněž nejsou vhodné pro výlučné masožravce, protože je to skutečně samá "zeleň a červeň". Ani já jsem už dlouho nejedla takhle zdravé jídlo (pokud nepočítáme smažené palačinky) a to už je co říct. Pro začátečníky s vařením, kteří se chtějí zavděčit svým vegetariánským druhům i sobě samému, je to ideální ;).