Ragú alla bolognese

22. 11 2020 | 09.04

DSC_1513 Já miluji boloňské.....tak jsem potřebovala zjistit jestli ty pravé italské budou chutnat lépe nebo jestli zjistím, že ty moje české boloňáky mi chutnají víc. Tak první velký omyl ....nedělají tuto omáčku vůbec se špagetami...ale s tagliatelle.

Osmahnu cibulku na másle a olivovém oleji. Poté přidám řapíkatý celer a mrkev. Přídám mleté hovězí maso a osolím,opepřím. Chvilku povařím a pak zaliji trochou mléka. Po odpaření mléka nastrouhám trochu muškátového oříšku a přiliji víno....myslím, že je jedno jestli bíle nebo červené. Přidáme rajčata a vařím aspoň tři hodiny (jo opravdu píší minimálně tři hodiny!). Do hotové omáčky přidám na zjemnění trošku másla a na talíři posypu parmezánem....

Jsou dobré....fakt jo...jen ten celer,příště ho nedám :-) nejsem zrovna celerová a když kousek rozkousnu cítím ho na jazyku. Ale kdo má celer rád tak bude spokojen.