Oblíbené jídlo mého muže je španělský ptáček. Mé oblíbené jídlo na přípravu to teda fakt není. Je to šílená piplačka, Mám vždy pocit, že mám malé plátky a že se mi nepovede dostat všechnu náplň dovnitř aniž by mi celá vylezla ven. Tak já se obrním trpělivostí a po kurzu šití se na to vrhnu. Budeme potřebovat pěkné maso, kilometr nitě (to potřebuji já, abych omotala maso kolem dokola).
potřebujeme:
plátek hovězího
vejce uvařené na tvrdo
párek
okurka kyselá
hořčice
sůl, pepř
sádlo
cibule
Jako první si plátek masa potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Půlku vejce,okurku,párek zabalíme do úhledného balíčku.
No úhledné balíčky nemám, ale snad to vydrží.
Na sádle si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Opečeme maso ze všech stran a zalijeme vodou. Dusíme do měkka. Je to hovězí tak to bude trvat trochu déle.
Když je maso hotové vyndáme ho a zbylou štávu povaříme a případně zahustíme jíškou.
Není to vlastně žádná věda a nejtěžší je maso zabalit. Aspoň teda pro mě. Tak miláčku hotovo, ptáčky máš a zase dlouho mít nebudeš :-))))