španělský ptáček

29. 11 2020 | 10.50

 DSC_3354

Oblíbené jídlo mého muže je španělský ptáček. Mé oblíbené jídlo na přípravu to teda fakt není. Je to šílená piplačka, Mám vždy pocit, že mám malé plátky a že se mi nepovede dostat všechnu náplň dovnitř aniž by mi celá vylezla ven. Tak já se obrním trpělivostí a po kurzu šití se na to vrhnu. Budeme potřebovat pěkné maso, kilometr nitě (to potřebuji já, abych omotala maso kolem dokola). 

potřebujeme:

plátek hovězího

vejce uvařené na tvrdo 

párek

okurka kyselá

hořčice

sůl, pepř

sádlo

cibule

Jako první si plátek masa potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Půlku vejce,okurku,párek zabalíme do úhledného balíčku. 

DSC_3344

No úhledné balíčky nemám, ale snad to vydrží. 

Na sádle si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Opečeme maso ze všech stran a zalijeme vodou. Dusíme do měkka. Je to hovězí tak to bude trvat trochu déle.

Když je maso hotové vyndáme ho a zbylou štávu povaříme a případně zahustíme jíškou. 

Není to vlastně žádná věda a  nejtěžší je maso zabalit. Aspoň teda pro mě. Tak miláčku hotovo, ptáčky máš a zase dlouho mít nebudeš :-))))

DSC_3359