bublanina

13. 12 2020 | 14.36

 DSC_2413

Bublanina je rychlá a vděčná buchta. Všichni jí mají rádi a je hotová raz dva. Pokud není sezona třešní tak používám zavařené. Jediný problém je, že je někdo musí v létě zavařit :-)) Tentokrát jsem jí udělala do koláčové formy, ale dělám i klasicky na plech....

Potřebujeme :

Trešně

Hrnek a půl polohrubé mouky

Hrnek cukru krupice

kelímek bílého jogurtu

čtvrtka hrnku oleje

2 vejce

vanilkový cukr

prášek do pečiva

Vypracujeme ze surovin těsto, nalijeme do formy a poklademe třešněma. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů asi 20 minut. Zkontrolujeme špejlí jestli je uvnitř hotová. Pocukrujeme a spapáme 

DSC_2414