panenka se šťouchanými brambory

20. 12 2020 | 11.30

 DSC_2699

Tento recept si uděláme krok za krokem. Mám totiž panenku ráda krásně upečenou do růžova. 

Budeme potřebovat:

vepřovou panenku

směs koření ( barevný pepř, sůl, bylinky)

2 lžíce oleje

několik plátků slaniny

Na šťouchané brambory: 

brambory

máslo

pažitka

sůl

opečená cibulka

opečená slaninka

 

DSC_2668DSC_2666

Začneme tím, že si nakrájíme panenku na malé válečky a budeme je obalovat ve směsi koření s olejem. 

 

 

 

DSC_2669

 

Na kousek alobalu dáme plátek či dva slaniny a kousky panenky obalené ve směsi koření položíme na slaninu a zabalíme.DSC_2671

 

 

 

Necháme v lednici do druhého dne marinovat. DSC_2698

Před pečením vybalíme z alobalu a dáme do pekáčku. Do masa píchneme teploměr nebo sondu v troubě a pečeme dokud maso uprostřed nebude mít 65 stupňů. Pečeme na 160 stupňů, raději pomaleji ať je rovnomerně upečená a slanina není spálená. Po upečení maso vyndáme na talíř a necháme pár minut maso odpočinout, než ho nakrojíme. Brambory uvaříme bežným způsobem , slijeme přídáme máslo, sůl a lehce pomačkáme. Poté už jen lehce zamícháme zbytek surovin a hlavně pažitku. Servírujeme do formiček. Panenku rozkorojíme , polijeme výpekem ( je ho málo, ale stačí párkapek) a honem vše spapat. DSC_2702