Domácí langoše jako ze stánku

8. 08 2014 | 14.38

 Pokud stejně jako já milujete dát si u vody langoše, ale dali byste si ho i kdykoliv jindy, mám pro vás ten správný recept. Nedávno jsem po něm smutnila, že ho nikde neseženu, tak jsem se podívala po receptech. A kupodivu byly docela jednoduché a dokonce prý přímo ze stánku.

Suroviny:
500g hladké mouky
4 dcl vlažného mléka
42 g (1 kostička) droždí
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli

14.20Postup:
Do mísy nasypeme 500 g mouky a uděláme si doprostřed důlek. Do něj rozdrobíme kostku droždí. Ohřejeme si tak na půl minuty hrnek mléka a půlkou zalejeme droždí. Posypeme to cukrem.  Mísu přikrejeme útěrkou a necháme kvasit. Během několika minut kvásek vyběhne. Dolejeme mléko a ohřejeme ještě jeden hrnek, který tam taky nalejeme, osolíme a vše promícháme. Nejlépe ručně. Podle potřeby dosypeme ještě mouku, aby těsto nelepilo (a že docela lepí). Až všechno propracujeme, dáme těsto ještě na půl hodiny kynout.

Potom z těsta vypracujeme placičky. Buď můžete uválet těsto a vykrajovat je, nebo si z těsta uždíbnete a prostě si je vypracujete sami. Do pánvičky musíme nalít hodně oleje, nejlépe aby byly placičky ponořené. Pak už jen opékáme do zlatova. Hotové langoše odkládejte na savý ubrousek a pak už jen dochutit. My máme nejradši s česnekem, sýrem a kečupem.

 

14.21