Domácí hamburgery

4. 07 2015 | 14.03

Už vás nebaví chodit si pro hamburgery do McDonald's? Tak si udělejte svoje!

Ingredience:
Mleté maso
1 či 2 vejce
Strouhanka
Koření podle chuti
Hamburgerové bulky/chleba
Ledový salát
Cibule
Další zelenina - rajčata, okurka,... 

Postup:
Tento hamburger můžete připravit defacto s čímkoliv, co máte rádi. Já vám ukážu, jak se dělá u nás. Do misky vykoplíme mleté maso a to rozmícháme s jedním nebo dvěma vejci (podle potřeby) a strouhankou. Tím máme základ. Já tam poté přidávám sůl, pepř, papričky jallapeňos, šunku na kostičky, trochu nastrouhaného sýra, malé množství kečupu a hořčice. Možná vám to zní děsivě, ale výsledek je opravdu dobrý. Z tohoto těsta vypracujeme karbanátky. Poté jsou dva způsoby přípravy. Buď je můžete klasicky osmažit na pánvi, nebo je dát péct do trouby. Oboje je dobré, ale z trouby mi přijdou trochu lepší. Poté je rozdíl v tom, že na pánvi jsou hned, ale v troubě je potřeba tak půl hodiny.

Když máme hotové maso, přijde čas na poskládání zeleniny. Jako pečivo můžete použít buď přímo bulky na hamburgery, ale ty se docela rozpadají. Takže místo nich můžeme použít obyčejný chleba, se kterým je to opravdu výtečné. Teď už tam stačí dát co chcete. Já si vystačím s ledovým salátem, rajčaty a cibulí. Dnes bohužel rajčata nemáme, proto použiju okurky. Můžeme dát ještě vrstvu kečupu, přiklopíme a hotovo!

14.31