Amolety (palačinky)

11. 03 2008 | 10.00

Existuje až neuvěřitelné množství a obměn tohoto pokrmu a každý určitě alespoň jednu zná, ale pro rozšíření obzorů, jsem se rozhodla vám sem dát variantu mé babičky.

0,5 l mléka
3 lžičky cukru
mouka
citrónová kůra
vejce

Vše (mléko, cukr, kůra, vejce) rozmícháme (šleháme) a pomalu přidáváme mouku (dle oka, dle chuti)

Na pánvi rozpustíme sádlo (může být i olej, ale není tak dobrý) a smažíme amolety z každé strany chvilku.

Hotové amolety potřeme například marmeládou, ochuceným tvarohem nebo nutellou a vložíme banán a smotáme. Na talíři je můžete ozdobit ovocem, šlehačkou, zakysanou smetanou, grankem nebo nechat jak jsou.