Vločkové karbanátky

14. 04 2012 | 20.04

Recept na něco levného a hlavně dobrého:

()

Vločky rozvařim v mléce na kaši. Nechám chvilku vychladnout, přidám vejce, hl. mouku a koření (sůl, pepř, kmín, majoránku) o trochu větší množství než do masových karbanátků. Vše smíchám, pokud je neděle  můžete přidat nakrájenou šunku, uzené ... nebo zeleninu. Kdo co má rád - podle chuti.

Variant je mnoho. 

Pokud je těsto řidké přidávám strouhanku. V rukou ušmoulám jako karbanátek a osmažím z obou stran.

Zase varianta: 1. Obalit před smažením ve strouhance, pak jsou křupavější. 2. Bez strouhanky. 

S bramborovou kaší, nebo se šťouchanými bramborami.

Většinou jich udělám víc a jíme je i studené s hořčicí a okurkou jako večeři.

P1090330

Neobalené                                                 Obalené ve strouhance