Dneska jsem vyzkoušela nový recept. Pro mě nový.
()
Závin bez tuku a bez cukru.
V práci jsme se bavili, kdo jak přezimoval a každý má nějaké to kilo navíc. Ale v naší rodině se sladké miluje, a tak to není možná tou zimou. Ale na něco se to svézt musí hihi.
Každou sobotu se peče něco z mouky a v pondělí k snídani není nic...
Když už jsem byla naladěná, né na hubnutí, ale omezený příjem tuků a cukrů. Vyhledala jsem tenhle recept:
200g tuhé smetany – já koupila zakysanou, se sníženým obsahem tuku.
150 hl. mouky, špetka soli .
To je těsto, které se spojí ( i když jsem tomu moc nevěřila, já bych tam alespoň vajíčko klofla)
Kupodivu z toho bylo příjemné těsto. Dobře šlo vyválet (a že já nerada válím), nedělalo žádné problémy.
Jablka nastrouhat, trochu skořice, hrozinky ( ty jsem nedávala, kluci je poslední dobou vyďoubávájí)
A já navíc přidala nasucho osmaženou strouhanku, ta se dává do závinu, ale v receptu nebyla.
Psali potřít vodou, já potřela žloutkem (stejně jsme tam to vejce propašovala )
180 stupňů a 40 minut (ani né)
A dobrý závin je na světě. Je fakt dobrý. Kdo nemá rád moc sladké, tak bude vyhovovat.
Uvidíme, jaká bude po obědě kritika a když tak upeču ještě jeden nebo dva. Je to rychlovka. A žádné patlání.
Dobré mlsání...