Čokoládový

19. 05 2012 | 08.20

Včera jsem tu na jednom blogu četla o čokoládové ňamce. ()

Celý pekáč se mi nechtělo péci, né že by jsme ho nesnědli. Ale doma cukrovka a úsporné opatření.

Vyhrabošila jsem recept na čokoládový jako mufiny.

Původní recept se jmenuje Americké křehké bábovičky s tekutým středem.

110 g másla + na vymazání formiček

110 g čokolády

2 vejce

2 žloutky

4 lžíce cukru (já dala jen dvě a stačilo to)

2 lžičky mouky + na vysypání formiček (já vysypala kakaem)

Nad vodní lázní rozpustíme máslo a čokoládu. Zatím našleháme vejce, cukr a mouku. Když se čokoláda rozpustí vše zamícháme do sebe.

Vymazaný mufinky vysypaný moukou nebo kakaem. Nalejeme těsto a pečeme jen6 - 7 minut při 230 st. Předehřátá trouba.

Měly  by být okraje tuhé a střed mírně tekoucí.

Já je moc hezké nemám, ale jsou výborné, kdo má rád čokoládu, užije si. Mám mufinkovač na 12 mufinek a ani jsem je nenaplnila. Takže bych doporučila dvojitou dávku.

Ještě teplé opatrně vynadat a ozdobit šlehačkou.

Ještě malá poznámka autora, prý jak tyto ambróziové bábovičky vznikly. (to se překladatel vyblbnul)

Chef Vongerichten  připravoval nový recept a nedočkavě a předčasně vyjmul formičky z trouby.

Místo očekávaného drobícího středu, vytekla měkká čokoláda. .... Křehká ochranná schránka pro tekutý teplý střed.

Tak mírně tekoucí to nemám, ale dobré to je moc!