Včera jsem tu na jednom blogu četla o čokoládové ňamce. ()
Celý pekáč se mi nechtělo péci, né že by jsme ho nesnědli. Ale doma cukrovka a úsporné opatření.
Vyhrabošila jsem recept na čokoládový jako mufiny.
Původní recept se jmenuje Americké křehké bábovičky s tekutým středem.
110 g másla + na vymazání formiček
110 g čokolády
2 vejce
2 žloutky
4 lžíce cukru (já dala jen dvě a stačilo to)
2 lžičky mouky + na vysypání formiček (já vysypala kakaem)
Nad vodní lázní rozpustíme máslo a čokoládu. Zatím našleháme vejce, cukr a mouku. Když se čokoláda rozpustí vše zamícháme do sebe.
Vymazaný mufinky vysypaný moukou nebo kakaem. Nalejeme těsto a pečeme jen6 - 7 minut při 230 st. Předehřátá trouba.
Měly by být okraje tuhé a střed mírně tekoucí.
Já je moc hezké nemám, ale jsou výborné, kdo má rád čokoládu, užije si. Mám mufinkovač na 12 mufinek a ani jsem je nenaplnila. Takže bych doporučila dvojitou dávku.
Ještě teplé opatrně vynadat a ozdobit šlehačkou.
Ještě malá poznámka autora, prý jak tyto ambróziové bábovičky vznikly. (to se překladatel vyblbnul)
Chef Vongerichten připravoval nový recept a nedočkavě a předčasně vyjmul formičky z trouby.
Místo očekávaného drobícího středu, vytekla měkká čokoláda. .... Křehká ochranná schránka pro tekutý teplý střed.
Tak mírně tekoucí to nemám, ale dobré to je moc!