Pepř a jiné koření

7. 07 2012 | 14.35

Dostali jsme maďarskou papriku, teď už vím jaký je rozdíl v mletých paprikách.

()

Od té doby, co jsme poprvé navštívili dunajskou a Hedo nám udělal přednášku a doporučil. Musí to být Kalocsai. Jídlo je potom lepší, fakt.

Chvíle přemýšlení, co uvařit z papriky. Do guláše se mi v tom teple moc nechtělo, tři hodiny cmudit guláš, to ne.

Koupila jsem trochu mletého hovězího a udělala zbruf. To mě naučila Jiříkova maminka.

Je to rychlé a hlavně to Jiřík jí a s chutí. Je to takový rychlý guláš s rajským protlakem.

Šup šup vše do hrnce. Sakra, Jiřík bude zase žbrblat, že jsem koření nasypala jen tak do hrnce.

"Kdo má ty kuličky pořád vybírat?" je z toho vždy diskuze na hodinu... já z toho problém nedělám, prostě kuličku vyndám a jím dál, no.

Dneska bylo to mleté maso a tak si říkám: " Blbě by se to hledalo i mě, udělám Jiříkovi radost a dala jsem kuličky pepře i nového koření do kovové síťky (jako čajítko) a  aby se to lépe vylouhovalo, dala jsem ho tam víc. No né? Když je to v uzavřené síťce, není ta chuť koření tak intenzivní.  

Zbruf dovařený, vyndávám "čajítko – kořenítko" a ono se mi otevřelo   a obsah se vysypal do zbrufu.... Do pr...e.l.e.

Samozřejmě hned padlo ke dnu. Lovila jsem těch tisíc kuliček hodně dlouho. Oběd byl později