Dostali jsme maďarskou papriku, teď už vím jaký je rozdíl v mletých paprikách.
()
Od té doby, co jsme poprvé navštívili dunajskou a Hedo nám udělal přednášku a doporučil. Musí to být Kalocsai. Jídlo je potom lepší, fakt.
Chvíle přemýšlení, co uvařit z papriky. Do guláše se mi v tom teple moc nechtělo, tři hodiny cmudit guláš, to ne.
Koupila jsem trochu mletého hovězího a udělala zbruf. To mě naučila Jiříkova maminka.
Je to rychlé a hlavně to Jiřík jí a s chutí. Je to takový rychlý guláš s rajským protlakem.
Šup šup vše do hrnce. Sakra, Jiřík bude zase žbrblat, že jsem koření nasypala jen tak do hrnce.
"Kdo má ty kuličky pořád vybírat?" je z toho vždy diskuze na hodinu... já z toho problém nedělám, prostě kuličku vyndám a jím dál, no.
Dneska bylo to mleté maso a tak si říkám: " Blbě by se to hledalo i mě, udělám Jiříkovi radost a dala jsem kuličky pepře i nového koření do kovové síťky (jako čajítko) a aby se to lépe vylouhovalo, dala jsem ho tam víc. No né? Když je to v uzavřené síťce, není ta chuť koření tak intenzivní.
Zbruf dovařený, vyndávám "čajítko – kořenítko" a ono se mi otevřelo
a obsah se vysypal do zbrufu.... Do pr...e.l.e.
Samozřejmě hned padlo ke dnu. Lovila jsem těch tisíc kuliček hodně dlouho. Oběd byl později