Vegetariáni a zastánci zdravé stravy prominou, dneska to bude maso!
Suroviny:
Tahle varianta řízků není nijak zvlášť náročná, a to ani časově. Příprava se dá zvládnout rychle, jediné zdržení představuje hodina, během které je maso naloženo v jogurtu. Ale postupně. Začátek postupu je více než klasický - maso se očistí, naklepe a osolí. Původní recept ještě doporučuje Tandoori masala koření, ale přiznám se, že jsem ho nesháněla a vařila jsem bez něj. Takto připravené řízky naložíme do jogurtu a na hodinu dáme do ledničky. V mezičase si můžeme nachystat přílohu - brambory a podle chuti třeba nějaký salát na odlehčení.
Chipsy neberte ty nejlevnější (a nejmastnější), dobré je vybrat nějaké s výraznější příchutí. V tomto případě jsem použila paprikové Bohemia Chips. Lidé s destruktivními sklony se následně můžou vyřádit na drcení brambůrků. Není třeba z nich udělat poprašek, ale čím menší kousky v drti budou, tím lépe budou držet na řízečcích.
Po vytažení masa z lednice zbývá poslední krok - řízky obalíme v chipsech a ve vymazaných zapékacích miskách pečeme na 180° zhruba 20 minut. Před obalováním z masa stáhněte prsty co nejvíce jogurtu, protože příliš mnoho jogurtu způsobí, že obal nebude křupavý a z masa snadno opadává.
A to je vše, přátelé. Naaranžujeme na talíř přílohu, přihodíme řízky - vejdi a neuškoď! :)
Troška tatarky a salátu z červeného zelí přijde vhod. Jednou za čas! :)