Jahové řezy s bílou čokoládou

18. 04 2012 | 15.09

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Středně obtížné
 
 
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr - mletý 200 g
Vlažná voda 6 lžíce
Olej 1 lžíce
Polohrubá mouka 170 g
Kakao 30 g
Krém
Bílá čokoláda 300 g
Smetana ke šlehání 1 ks
Zakysaná smetana 400 g
Želatinový ztužovač 1 ks
Voda 100 ml
Ingredience
Jahody  
Pikantní marmeláda  
Tuk a mouka na vymazání plechu  
Jahodové řezy s bílou čokoládou
 
 

Postup přípravy receptu:

 
 

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190o C.

Po upečení necháme vychladnout, potom potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.

Čokoládový krém: ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu ( můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme ) a pořádně zamícháme, přidáme smetanu a šlehačku, zamícháme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.