Jahodo-tvarohová roláda

18. 04 2012 | 15.14

Jahodovo-tvarohová roláda

Středně obtížné
 
 
 
TĚSTO
Vejce 5 ks
Cukr krupice 140 g
Hladká mouka 100 g
Solamyl 40 g
Kypřící prášek
-na špičku nože
 
Pečící papír  
NÁPLŇ
Měkký tvaroh 250 g
Jahody
-mražené 250-
300 g
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 ks
Želatina - mletá
např. Dr.Oetker
1 ks
DOHOTOVENÍ
Jahody
,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti
 
Jahodovo-tvarohová roláda
 
 

Postup přípravy receptu:

 
 

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .