Hladká mouka | 180 g |
Moučkový cukr | 90 g |
Mleté ořechy | 70 g |
Cukrářský tuk nebo máslo |
140 g |
Kakao | 1 lžíce |
Skořice | 1 špetka |
Papírové košíčky |
Vejce | 2 ks |
Cukr krystal | 80 g |
Máslo | 100 g |
Hera | 100 g |
Moučkový cukr | 100 g |
Rum | 2 lžíce |
Moučkový cukr | 320 g |
Máslo | 80 g |
Mléko - sušené | 80 g |
Bílek | 1 |
Mandlové aroma | |
Potravinářské barvivo |
Krém jakýkoliv zbylý |
|
Kokos obarvený na zeleno |
|
Cukrářská rýže |
Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Formičky suché nebo lehce vysypané cukrem moučkou. Opatrně upečeme a ještě teplé vyklopíme.
Krém: máslo, heru a moučku vyšleháme, dochutíme rumem a vmícháme vychlazenou hmotu - vejce s krystalem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. (Tento krém je trvanlivější než krém z pudinku).
Marcipán: všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby.
Nejdříve namažeme vnější část skořápek krémem a obalíme v zeleném kokosu nebo barevném sypání. Do širší vnitřní části stříkneme trochu krému, na který položíme kuličku z marcipánu. Vezmeme další nebalenou skořápku a opět dovnitř stříkneme trochu krému. Spojíme s první částí a uložíme do papírového košíčku.
Poznámka: marcipán může být koupený nebo jakýkoliv, který nám vyhovuje. I krém může být jiný.