Kaštany

18. 04 2012 | 15.21

Kaštany

Obtížné
 
 
 
Skořápky
Hladká mouka 180 g
Moučkový cukr 90 g
Mleté ořechy 70 g
Cukrářský tuk
nebo máslo
140 g
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 špetka
Papírové košíčky  
Krém
Vejce 2 ks
Cukr krystal 80 g
Máslo 100 g
Hera 100 g
Moučkový cukr 100 g
Rum 2 lžíce
Marcipán
Moučkový cukr 320 g
Máslo 80 g
Mléko - sušené 80 g
Bílek
Mandlové aroma  
Potravinářské barvivo  
Zdobení
Krém
jakýkoliv zbylý
 
Kokos
obarvený na zeleno
 
Cukrářská rýže  
Kaštany
 
 

Postup přípravy receptu: 

 
 
 

Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.

Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Formičky suché nebo lehce vysypané cukrem moučkou. Opatrně upečeme a ještě teplé vyklopíme.

Krém: máslo, heru a moučku vyšleháme, dochutíme rumem a vmícháme vychlazenou hmotu - vejce s krystalem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. (Tento krém je trvanlivější než krém z pudinku).

Marcipán: všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby.

Nejdříve namažeme vnější část skořápek krémem a obalíme v zeleném kokosu nebo barevném sypání. Do širší vnitřní části stříkneme trochu krému, na který položíme kuličku z marcipánu. Vezmeme další nebalenou skořápku a opět dovnitř stříkneme trochu krému. Spojíme s první částí a uložíme do papírového košíčku.

Poznámka: marcipán může být koupený nebo jakýkoliv, který nám vyhovuje. I krém může být jiný.