Paprika plněná zeleninovou náplní s rýži a houbami

16. 08 2010 | 21.33

Suroviny: paprika, rýže, mrkev, kedluben, cibule, houby, kukuřice, pórek, olej, sůl, bobkový list, tymián,vega- klare, maizena

Postup: Zeleninu / mrkev, kedlubnu, cibuli, pórek/ nakrájíme na kostičky a společně osmahneme na oleji. Přidáme promytou rýži, sůl, koření, kukuřici, vodu a společně vaříme. Máme li čerstvé houby osmažíme je společně se zeleninou, sušené přidáme až do vody.Hotové dochutíme olejem a vegou/pozor vega obsahuje sůl/

Varianta 1     Papriku  na krátkou dobu ponoříme do vařící vody, potřeme ji olejem a naplníme rýžovou náplní a dáme pod gril

Varianta 2     Papriky naplníme rýžovo zeleninovou náplní  uložíme do pekáčku a podlejeme trochou vody s vegou a olejem. Dáme do trouby dusit.

                       Pro lepší chuť přidáme trochu hub a cibule/ nejlépe osmažené/ zahustíme ve vodě rozmíchanou maizenou/ kukuřičný škrob/

Varianta 3    Postup stejný jako u 2, ale uděláme klasickou rajskou omáčku tzn. do vody na polití přidáme  rajský protlak. bobkový list, nové koření trochu cukru,     soli,skořici,zahustíme smetanou s moukou.