Zamilovala jsem se do špaldy

23. 08 2010 | 23.28

špalda1Tak jsem se právě zamilovala..........pořád jsem četla vařte si obilí apod.......a moc se mi do toho nechtělo.......ALE POZOR zkusila jsem si uvařit zrní špaldy..........A JE TO

Zamilovala jsem si tu úžasnou chuť a praktičnost. 

špalda2Praktičnost?????

No uvařila jsem si půl hrnce, moc nabyla............a tak jsem odebrala a rozmixovala / mám trochu málo zubů proto mixuji, vy se zdravým a silným chrupem nemixujte :-)/ s čokoládou a semínky skvělé....

V lednici mi vydržela celý týden, takže jsem si dělala  ranní kaše  jednou s čerstvým ovocem, s džemem/ tedy spíš jen s rozvařeným ovocem už tam nedávám cukr/

Obilný burger -  špaldu s opraženou cibulkou, trochu vegy a cizrny / tak jsem si ji uvařila víc/ obalit v klíčcích a na plech do trouby zapéct, během pečení potřít olejem se sojovkou

špalda3Kaše na slano,  jako příloha............... jen přidat cibulku a sůl a trochu oleje a je to.

Vodu ve které se zrní vařilo jsem si udělala jako polévku, jen jsem přidala trochu zeleniny. Jednou jsem ji mixla a byla krémová a podruhé jsem ji nechala tak a byla krásně barevná s kousky mrkve, květátu a zrníčky špaldy.

Salát se špaldou jen nakrájet oblíbené druhy zeleniny a přidat špaldu, oblíbenou zálivku nebo jen trochu olivového oleje a česneku, sůl.

                                              Lahodné a moooooc dobré