Rýžové kuličky obalené sezamem

12. 09 2010 | 19.48

Suroviny: kulatá rýže, voda, sůl, sezam, olej

Postup: Dáme vařit kulatou rýži, tento druh s dobře rozvaří a udělá spíše kaši.A to nyní potřebujeme.Sezam si opražíme na suché pánvi do růžova.....opatrně, často míchat a HLÍDAT snadno se spálí. Rýži můžeme nechat tak nebo ji různě dochutit např. sojovou omáčkou, kari, paprika.....pomocí lžičky vykrojíme z rýžové kaše kuličku vložíme ji to sezamu a obalíme.Klademe na plech/ máme-li ještě čas na podávání vložíme plech do trouby, aby se uchovala teplota, překrýt papírem a max. 50 stupňů/ nebo přímo na talíře.

Můžeme na slavnostní příležitosti kombinovat sezamové kuličky a kuličky balené v praženém lněném semínku jako tmavé. Pro fajnšmekry je k dostání i černý sezam.