Knedlíky plněné uzeným tempehem

28. 02 2011 | 20.16

Tento recept uvádím přesně,  jak mi ho napsala Andrejka má spolužačka z IAS. Jednou je přivezla do školy už hotové jen jsme si je ohřály s kysaným zelím.

Byla to pohádka a tak doufám, že vám také bude chutnat.

Knedlíky
Uzený tempeh nakrájíme na kostíčky, 5 rohlíků nebo housek pokrájených na kostičky, šálek hrubé mouky, špetka soli, event. prdopeč., sekaná zelená petrželka, jedno vejce


tempeh osmažíme na oleji - vyndáme a na olej nasypeme kostky housek, které osmažíme - nasypeme do mísy ke škvarečkům - přidáme mouku, vejce, sůl, petrželku, můžeme přidat trochu vody (to dělám já), pak si připravím misku s vlažnou vodou na namáčení rukou a tvořím knedlíky, které vařím 15-20 minut