Jídelníček obědů

19. 10 2011 | 23.12

Jídelníček obědů

Oběd do krabičky nebo do termo nádoby. Doporučuji sestavit si jídelníček, podle něj připravit všechny suroviny, předvařit si luštěniny a obiloviny/ v lednici pod šroubovacím víčkem vydrží 3 dny/. Pak stačí dovařit či jinak upravit čerstvou zeleninu/ za 15 minut je hotová/ a oběd je připraven.

 

 

Jaro

 

Vařená špalda s naklíčenou vojtěškou, dušené ředkvičky,

restované tofu, kysané zelí s mrkví

 

 

Léto

 

Polentové kopečky s květákovou omáčkou a tempehem

Listový salát

 

 

Pozdní léto

 

Plněné patizony  jáhlovo - zeleninovou směsí

Pickles

 

 

Podzim

 

Tofu na šalvěji a pórková rýže, mrkvový salát s ředkví

 

 

Zima

 

Zapékaný celer s mrkví, pikantní pohankové knedlíčky,

Teplý salát s kysaného zelí