Tofu polévka

13. 06 2012 | 19.17

Polévková snídaně

Kousek bílého tofu, cibule, olej, ovesné vločky, strouhaná zelenina/ co je doma-mrkev, ředkvičky, celer, zelí apod./, lžička Klare/ bio polévkové koření bez eček/,hrst zelených bylinek/ libeček, petržel, pažitka/, voda

 

Na oleji zpěníme cibuli a po chvilce přidáme zeleninu, ovesné vločky a tofu. Dvě minuty promícháváme a pak zalijeme vodou. Necháme povařit spolu s polévkovým kořením / Tak dlouho, jak vám trvá ranní hygiena/.

Na talíři sypeme zelenými bylinkami.

Jak proměnit tento základ:

-         místo vloček, rýži, jáhly, pohanku

-         když, není zelenina po ruce, stačí jen dvě cibule na proužky

-         po špetce koření kmín, muškátový oříšek, oregáno, majoránka, saturejka, tymián

-         místo obilnin dáme suchý chléb

 

Co miluji? V polévce rozvařený sýr!! Jakýkoli tavený sýr přidejte hned na začátku vaření. Nemáte sýr? Stačí přidat smetanu.