Mrkvové burgery

25. 08 2010 | 22.58

burger ilustraceRecept je mé dcery Kačenky. Je to moc dobré a ideálni na dobrý oběd sebou do práce.

 

 

Mrkvové burgery

750g mrkve - nahrubo nastrouhané

2 cibule - na jemno nakrájené

2 stroučky česneku - propasírované

400g konzervovaného hrášku

1 malý celer - nahrobo nastrouhaný

sezamoné semínka

strouhanka (nejlíp celozrná)

1 vejce

mrkváčsůl, pepř

cibuli, mrkev a celer orestuju dozlatova, přidám česnek, nechám zavonět a odstavím. Asi polovinu orestované zeleniny roznixujis hráškem na kaši. Přidám i zbytek orestované zeleniny, vejce, sůl, pepř a zpracuju na jednolitou hmotu. Přidám strouhanku na zahuštení. Mokrýma rukama tvaruju burgery a dám péct do vyhřáté trouby na plech vyložený pečícím papírem. Péct při 200 stupních asi deset minut a pak otočit a ještě jednou deset minut.

Podávat v opečěné celozrné housce obložené zeleninou podle chuti a domácím dresingem.

Dresing: domácí majonéza z jednoho vejce ochucená lžičkou hořčice, solí, pepřem, citronovou šťávou, jednou nastrouhanou kyselou okurkou bez šťávy, najemno nasekanou šalotkou a stroučkem česneku. Výslednou hmotu zředím 1:1 s bílým jogurtem, ochutnat, dochutit, hotovo:-)